Albanian teachers’ voice among “Learning heroes” of UNESCO global education conference

25 January 2021- On International Day of Education 2021, UNESCO New York Office, UNHQ, the Global Partnership for Education and the Centre for Interdisciplinary Studies (CRI), as well as partners from the Global Education Coalition organized the event “Recover and Revitalize Education for...

JUSTICE FOR SEXUAL CRIMES AGAINST GIRLS IN PUBLIC SCHOOLS IN ALBANIA!

FACTS 120 women and girls killed in Albania in recent years; Albania ranks among the top countries in Europe for the killings of girls and women; 88.8% of women and girls in Albania are victims of violence; 64.6% of them have experienced domestic or partner violence; About 8,000 women and girls...

Child rights CSOs ask for the resignation of the Minister of Education in Albania

The latest cases of child sexual abuse and exploitation in public schools in Albania, bring the CSO’s to protest in front of the Ministry Tirana, 14 February 2020 - The civil society organizations working to protect the rights of children protested this morning in front of the Ministry of Education...

Public educational institutions, shelters for sexual predators in Albania

CRCA / ECPAT Albania and ACE: We demand a thorough and thorough reform of the Ministry of Education! Tirana, 12 February 2020 - CRCA / ECPAT Albania and Albanian Coalition for Education (ACE) are following with great concern the reporting that the STOP investigative show of KLAN...

Right to Education Index: Albanian education lacks basic learning conditions!

Low education budget, inadequate teaching conditions, violence and bullying in schools impede children to enjoy their right to education. Tirana, 18 December 2019 – For the first time, Albanian Coalition for Education, presents the findings of the Right to Education Index, a global accountability...

ALBANIA: UGENT THE NATIONAL ACTION PLAN TO ELIMINATE VIOLENCE IN SCHOOLS

Despite years of efforts, 70% of students continue to experience violence Tirana, 16 September 2019 - Today about 450 thousand children, and adolescents start the new school year in pre-university education in the country. On the first day of school, the Albanian Coalition for Education –ACE brings...

Every three days a child goes missing in Albania!

Albanian National Center for Missing Children held a human chain in front of the government building to raise awareness on missing children! Tirana, May 17, 2019 – Every year 120 children are missing from their families in Albania. Every day a child considers leaving or has already runway from home...

Albanian Coalitions present in UN the education situation of children and youth rights

The UPR Alternative Report for Children and Young People was presented during the UN Universal Periodic Reporting in Geneva. Poverty, slavery, and sexual violence against children, emigration, and youth unemployment among the most worrying issues raised in the report. Tirana, April 4, 2019 - The...

SAFE TO LEARN!

69 percent of children in schools experience violence and bullying! Tirana, February 26, 2019 - Coalition for Education in Albania (ACE) in cooperation with the National Child Help Line ALO 116, under the motto "Safe to Learn", organized an open forum focused on protecting children and adolescents...

The protection of children from sexual crimes and violence requires urgent changes to laws

Civil society requires a National Plan for the Elimination of Violence against Children Tirana, 20 February 2019 - Civil society organizations that work for the prevention of sexual violence against children ask to the Albanian Parliament to draft a comprehensive strategy on child protection...

FUSHAT KU NE PUNOJME

ACCE

Koalicioni për Arsimin e Fëmijëve në Shqipëri, (ACCE) është një rrjet jo-formal, i themeluar në vitin 2004 nga: Qëndra për Mbrojtjen e të Drejtave të Fëmijëve, Qëndra e informacionit dhe Kërkimeve për të drejtat e Fëmijëve, ALO 116 dhe që prej vitit 2013 MEDPAK, Partnerë për Fëmijët, Shoqata Kombëtare Edukim për Jetën,Fondacioni Shqiptarë për të Drejtat e Prsonave me Aftësi të Kufizuara, La Casa nel Cuore, ADRA Albania, Sindikata e Pavarur e Arsimit Shqiptar, Federata e Arsimit dhe Shkencës, Fëmijët Sot, PINK Embassy, u bënë pjesë e Koalicionit me qëllim kryesor për të avokuar për të drejtën universale të fëmijëve për arsimim.

Koalicioni për Arsimin e Fëmijëve në Shqipëri, është anëtare e Fushatës Botërore për Arsimin si dhe organizatore e aktivitetit të përvitshëm Java Botërore e Arsimit , “Edukim për të Gjithë”.

OBJEKTIVAT

  • Respektimi i të drejtës universale të fëmijëve për të ndjekur arsim publik;
  • Garantimi i të drejtës për çdo fëmijë për për të vijuar arsimin e detyruar publik dhe pa pagesë;
  • Avokimi për një arsim publik cilësor, gjithëpërfshirës për çdo fëmijë në  mbarë vendin;
  • Garantimi i mundësisë për arsim për çdo fëmijë vajzë për të vijuar arsimin e mesëm;
  • Partneritet i vazhdueshem me mësuesit për të përmirësuar cilësinë dhe pjesmarrjen e fëmijëve në sistemin arsimor.
 

Campaigns

26 April 2018
6 May 2014
Fushata jonë për këtë vit, TË DREJTA TË BARABARTA, MUNDËSI TË BARABARTA: AFTËSIA E KUFIZUAR DHE ARSIMI GJITHËPËRFSHIRËS, ka për qëllim të nxjerrë në pah vështirësitë e hasura nga fëmijët me aftësi të kufizuar për të pasur akses në arsimin gjithëpërfshirës. Dukë sjellë në fokus të mbarë publikut...

Sponsors

Follow us on facebook

Contact us